Tana bru

Stål gjør det mulig, Stålbruer
Den 15.september i år åpnet nye Tana bru for trafikk. Byggingen har pågått siden januar 2016, men endelig åpnet det nye landemerket for Øst-Finnmark. Byggeprosessen har ikke vært uproblematisk da den polske stålleverandøren Vistal Gdynia S.A., som skulle levere og montere stålet, gikk konkurs i oktober 2018.
Foto: Frank Martin Ingilæ

Løsningen ble at HAK opprettet et selskap som kunne stå for monteringen av stålkonstruksjonene. Flere nøkkelpersoner fra Vistal Gdynia ble med over i det nye selskapet og etter kort tid fikk det nye selskapet nødvendige sertifiseringer og CE-merkinger på plass. Tross dette ble selve prosjektet kun forsinket med et halvt år.

Bruelement løftes på plass. Foto: Frank Martin Ingilæ

Sveise- og malingsarbeidet krever et bestemt klima for å kunne gjennomføres. Siden mye sveising er gjennomført på arbeidsstedet i Tana hvor det er mye kulde ble prosjektet planlagt med et års lengre byggetid en normalt.

Foto: Frank Martin Ingilæ

Det nye landemerket er bygget rundt et asymmetrisk tårn av stål hvor tårnbeina krysser hverandre i ca. 70 meters høyde. Det lengste av beina ruver ca. 95 meter over bakken. Til å bygge den 259 meter lange brua har det gått med 1850 tonn stål til kassen og 850 tonn stål til tårnet.

Foto: Frank Martin Ingilæ

Lyssettingen på brua er helt unik. Det er lysshow på kveldene og lysene er inspirert av det samiske flagget og nordlyset, dette sammen med at brua i seg selv er inspirert av en samisk lavvo gir brua et lokalt og spektakulært preg. Lyssettingen er satt av designfirmaet Zenisk.

Foto: Frank Martin Ingilæ
Byggherre: Statens Vegvesen Region Nord
Hovedentreprenør: HAK Entreprenør/ Vistal Gdynia S.A
Arkitekt og design: Eldar Høysæther, Statens vegvesen og Thomas Reed, Cowi AS
Stålentreprenør: HAK Steel AS